play

Κέικ με κρέμα lime και ανανά

Ένα ελαφρύ αλλά πεντανόστιμο κέικ με εξωτικές γεύσεις που θα αγαπήσετε.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΧΡΟΝΟΣ
160 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

2 κ.γ.

Ζάχαρη καστανή

60 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, για το ψήσιμο του ανανά και έξτρα 140 γρ. για το μείγμα του κέικ

1/2

 

ώριμο ανανά, ξεφλουδισμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες

330 γρ.

Ζάχαρη άχνη

2 κ.γ.

Ξύσμα lime

4

 Αυγά

Υλικά για το μπριάμ:

110 γρ.

Αλεύρι γ.ο.χ

50 γρ.

 

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

210 γρ.

γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό 6%

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
2
  • Απλώνουμε λαδόκολλα στη βάση μίας στρογγυλής φόρμας για κέικ διαμέτρου 20 εκ.
3
  • Πασπαλίζουμε τον πάτο με καστανή ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.
4
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε τα 20 γρ. από το βούτυρο. 

Για το μπριαμ:

5
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι, το 1/3 του ανανά και τον ψήνουμε για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά. 
6
  • Μόλις ψηθούν τα κομμάτια του ανανά τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το βούτυρο και τα κομμάτια ανανά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 5 λεπτά.
7
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια ανανά ομοιόμορφα πάνω από την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.
8
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα lime και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο.
9
  • Έπειτα ρίχνουμε σε δόσεις τα δύο αλεύρια και τέλος το γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό.
10
  • Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το αδειάζουμε πάνω από τα κομμάτια ανανά. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού το απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά (όταν τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέντρο του κέικ πρέπει το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό).
11
  • Μόλις ψηθεί αφαιρούμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.

Tip!

Βάζουμε καστανή ζάχαρη γιατί δεν λιώνει τόσο γρήγορα όσο η κρυσταλλική.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού