play

Μελομακάρονα με σοκολάτα

Τρομερά μελομακάρονα για να μοσχοβολήσει το σπίτι Χριστούγεννα.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
15
ΧΡΟΝΟΣ
20 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

240 ml

Σπορέλαιο

240 ml

Ελαιόλαδο

50 ml

Κονιάκ

160 ml

Φρέσκος χυμός πορτοκάλι

1 κ.γ.

Μαγειρική Σόδα

200 γρ.

Ζάχαρη

1 κ.γ.

Γαρύφαλλο

2 κ.γ.

Κανέλα

2

Πορτοκάλια ακέρωτα, μόνο το ξύσμα

900 γρ.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ.

Μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

400 γρ.

Ζάχαρη

150 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

400 ml

Νερό

400 γρ.

Θυμαρίσιο μέλι

1/2

Λεμόνι ακέρωτο

Αλεσμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

250 γρ.

Σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

50 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

100 ml

Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ.
2
  • Βάζουμε ον κάδο του μίξερ το λάδι, το σπορέλαιο, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στύβουμε  τα πορτοκάλια, ρίχνουμε την σόδα στον χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα με τα υγρά.
3
  • Προσαρμόζουμε στην κουζινομηχανή το φτερό και ανακατεύουμε το μείγμα.
4
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
5
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά.
6
  • Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή. Πλάθουμε σε  μικρά μελομακάρονα παίρνοντας ζύμη σε μέγεθος καρυδιού.
7
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί του φούρνου αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και τοποθετούμε τα μελομακάρονα. Τρυπάμε τα μελομακάρονα ελαφρά με ένα πιρούνι και ψήνουμε  για περίπου 25’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC αέρα, μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά. Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε στην άκρη  να κρυώσουν τελείως.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

8
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για ακόμα 3’. Ξαφρίζουμε τον αφρό.
9
  • Αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 και μελώνουμε τα μελομακάρονα.
10
  • Τα βουτάμε στο σιρόπι περίπου 20’’ από κάθε πλευρά ανάλογα πόσο μικρά ή μεγάλα είναι.
11
  • Τρίβουμε την καρυδόψιχα στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια, δεν τα τρίβουμε πάρα πολύ θέλουμε να είναι λίγο χοντροκομμένα και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα με το τριμμένο καρύδι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

12
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη σε ένα κατσαρολάκι και με το που λιώσει η σοκολάτα την πασπαλίζουμε πάνω τα μελομακάρονά μας.

Tip!

Δεν ανακατεύουμε πάρα πολύ την ζύμη για του μελομακάρονου για να μην βγάλει τα λάδια του.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού