play

Μελομακάρονα με σοκολάτα

Τρομερά μελομακάρονα για να μοσχοβολήσει το σπίτι Χριστούγεννα.

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
15
ΧΡΟΝΟΣ
20 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

240 ml

Σπορέλαιο

240 ml

Ελαιόλαδο

50 ml

Κονιάκ

160 ml

Φρέσκος χυμός πορτοκάλι

1 κ.γ.

Μαγειρική Σόδα

200 γρ.

Ζάχαρη

1 κ.γ.

Γαρύφαλλο

2 κ.γ.

Κανέλα

2

Πορτοκάλια ακέρωτα, μόνο το ξύσμα

900 γρ.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ.

Μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

400 γρ.

Ζάχαρη

150 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

400 ml

Νερό

400 γρ.

Θυμαρίσιο μέλι

1/2

Λεμόνι ακέρωτο

Αλεσμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

250 γρ.

Σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

50 γρ.

Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

100 ml

Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Εκτέλεση:

1
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει καραμέλα (πρέπει να πάρει ένα καστανό χρώμα)
2
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε με προσοχή τη κρέμα και το βούτυρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η καραμέλα. Μόλις ετοιμαστεί την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την  αφήνουμε να κρυώσει καλά.
3
  •  Έπειτα κόβουμε τις μπανάνες σε στρογγυλές κάθετες φέτες τις ρίχνουμε μέσα στην καραμέλα, ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ

4
  • Σε ένα μπολ βάζουμε, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
5
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά.
6
  • Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά σιγά σιγά μέσα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με το σύρμα για να μην κάνει σβόλους.
7
  • Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι διαμέτρου 10-15εκ. πάνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, με τη βοήθεια μιας κουτάλας βαθιάς ρίχνουμε μια γεμάτη κουταλιά στο τηγάνι, ανασηκώνουμε λίγο το τηγάνι ώστε τα μείγμα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια, ψήνουμε για 1-2 λεπτά και προσεχτικά γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη μεριά, ψήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και τοποθετούμε την κρέπα σε ένα πιάτο.
8
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπα μείγμα.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΛΥΚΟΥ:

9
  • Απλώνουμε σε κάθε κρέμα την καραμέλα με τις μπανάνες τυλίγουμε ανάλογα με τα δικά μας γούστα ρολό ή φάκελο και σερβίρουμε τις κρέπες με λίγη καραμέλα από πάνω.

Tip!

Δεν ανακατεύουμε πάρα πολύ την ζύμη για του μελομακάρονου για να μην βγάλει τα λάδια του.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού