Πάβλοβα Με Γιαούρτι Και Ρόδι

Η πιο νόστιμη πάβλοβα που έχετε δοκιμάσει ποτέ σας!

Με μια ματιά

ΜΕΡΙΔΕΣ
8
ΧΡΟΝΟΣ
170 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμή που ανήκει η συνταγή

Υλικά

250 γρ.

ζάχαρη κρυσταλλική

250 γρ

άχνη ζάχαρη

250 γρ.

ασπράδι αυγού

2

πρέζες αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

500 ml

κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

160 γρ.

Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό 6%

4 κ.σ.

καρπούς ροδιού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙΟΥ

500 ml.

χυμό ρόδι

100 γρ.

ζάχαρη κρυσταλλική

1

στικ κανέλας

αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

Προετοιμασία & Εκτέλεση

1
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα, στρώνουμε μια λαδόκολλα σε δύο ταψιά του φούρνου και αφήνουμε στην άκρη.
2
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για 3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
3
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις αρχίσουν και αφρίζουν τα ασπράδια ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη.
4
  • Μόλις σφίξει η μαρέγκα συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε κουταλιές από την άχνη ζάχαρη μέσα στο μίξερ. Μόλις απορροφηθεί τελείως η άχνη ζάχαρη σταματάμε το χτύπημα.
5
  • Θέλουμε η μαρέγκα μας να είναι γυαλιστερή, ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, σε περίπτωση που στα τοιχώματα έχει μείνει άχνη ζάχαρη.
6
  • Παίρνουμε κουταλιές από τη μαρέγκα και σχηματίζουμε πάνω στο ταψί κύκλους διαμέτρου 8 εκ.
7
  • Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού, το οποίο έχουμε βουτήξει μέσα σε νερό, λειαίνουμε την επιφάνεια των κύκλων.
8
  • Ψήνουμε για 1,30 – 2 ώρες. Στο ενδιάμεσο του ψησίματος αλλάζουμε τη θέση των ταψιών στο φούρνο για να ψηθούν ομοιόμορφα.
9
  • Μόλις ετοιμαστούν κλείνουμε το φούρνο, ανοίγουμε ελαφρά την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε να κρυώσουν οι μαρέγκες εκεί μέσα.
10
  • Όταν θέλουμε να σερβίρουμε χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ σε ελαφριά σαντιγί με το σύρμα, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά τοΓιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό 6% μέσα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

11
  • Σε μία κατσρόλα ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 – 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΛΥΚΟΥ

12
  • Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού και τις μοιράζουμε στην επιφάνεια της κάθε μαρέγκας.Στη συνέχεια περιχύνουμε με τη σάλτσα ροδιού και σερβίρουμε.
Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού