Σοκολατένιο μιλφέιγ με σταφίδες
Με μια ματιά
ΜΕΡΙΔΕΣ
7
ΧΡΟΝΟΣ
10 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Εύκολο
Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με
Υλικά
1
φύλλο σφολιάτας
100 γρ.
ζάχαρη κρυσταλλική, +extra για το πασπάλισμα των φύλλων
60 γρ.
κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
50 γρ.
σταφίδες, σουλτανίνα
50 γρ.
κορν φλάουρ
30 γρ.
βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, παγωμένο
400 γρ.
ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
100 ml
νερό
25 ml
κονιάκ
3 αυγά,
medium
1 κ.γ.
εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα
Εκτέλεση
1
- Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας το φύλλο σφολιάτας με την μεγαλύτερη πλευρά να κοιτάει προς το μέρος μας και το κόβουμε σε 3 κάθετα ίσα κομμάτια.
2
- Έπειτα, στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια της με ζάχαρη. Ακριβώς από πάνω απλώνουμε τα κομμάτια σφολιάτας αφήνοντας κενό μεταξύ τους και πασπαλίζουμε εκ νέου με ζάχαρη.
3
- Αμέσως μετά, καλύπτουμε με ακόμα ένα φύλλο λαδόκολλας και τοποθετούμε από πάνω ένα ταψί ίδιου μεγέθους για βάρος.
4
- Στη συνέχεια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 30-35 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το φύλλο στην άκρη να κρυώσει.
5
- Παράλληλα, σε ένα μπολ προσθέτουμε το κονιάκ, τις σταφίδες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
Για την κρέμα:
6
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το νερό, το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές, τη μισή ποσότητα ζάχαρης (50 γρ.) και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
7
- Κατόπιν, σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ, την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.), το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
8
- Ύστερα, με μία βαθιά κουτάλα προσθέτουμε το μείγμα με το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές σε δόσεις στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρει θερμοκρασία το μείγμα, το μεταφέρουμε εκ νέου στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η κρέμα.
9
- Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα.
10
- Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Αφού κρυώσει, τη μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε τοποθετήσει μία μύτη μεγέθους 7 mm.
Σύνθεση:
11
- Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι σφολιάτας στο σκεύος, που θα σερβίρουμε και πιέζοντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε το 1/3 της κρέμας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του. Προσθέτουμε από πάνω μερικές σταφίδες κι έπειτα, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια.
12
- Κόβουμε σε κομμάτια το μιλφέιγ και σερβίρουμε.
Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών
Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!