Υγιεινό carrot cake

Ένα carrot cake διαφορετικό από τα άλλα, αφράτο και πεντανόστιμο.

Με μια ματιά

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ
Γιώργος Τσούλης
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΧΡΟΝΟΣ
20 λεπτά
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μέτριο

Η συνταγή αυτή φτιάχτηκε με

Στιγμές που ανήκει η συνταγή

Υλικά

Υλικά για το κέικ

110 γρ.

βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ σε θερμοκρασία δωματίου

100γρ.

καστανή ζάχαρη

3κ.γ.

ξερή μαγιά

2

ώριμες μπανάνες

160 γρ.

καρότα περασμένα στο χοντρό τρίφτη

2

αυγά μεγάλα

240 γρ.

αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γ.

σόδα

½ κ.γ.

εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ.

κανέλα τριμμένη

¼ κ.γ.

μοσχοκάρυδο τριμμένο

¼ κ.γ.

αλάτι

120 ml

γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες

Υλικά για την επικάλυψη

250γρ.

Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό 6%

100γρ.

άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής με απλά βήματα

1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο το αλάτι και τα καρότα,  ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη.

2

Χτυπάμε σε ένα μικρό multi τις μπανάνες μέχρι να γίνει πουρές και αφήνουμε στην άκρη.

3

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο για περίπου 4’.

4

Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το δεύτερο. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τον πουρέ μπανάνας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του αλευριού και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5

Αλευροβουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 30×12 εκ. αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45-55 λεπτά στον αέρα.

6

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη, βάζοντας το γιαούρτι και την άχνη στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, μόλις ετοιμαστεί αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

7

Όταν το κέικ είναι έτοιμο, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα, το ξεφορμάρουμε πάνω σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Τέλος απλώνουμε την επικάλυψη γιαουρτιού πάνω από το κέικ.

Tip!

Οι ώριμες μπανάνες είναι οι πιο νόστιμες. Μην τις βλέπετε "άσχημες" και τις πετάτε, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε.

Δες τα υλικά

Δημιούργησε το δικό σου Βιβλίο Συνταγών

Τώρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου
Βιβλίο Συνταγών με τις αγαπημένες σου δημιουργίες, σε 3 μόλις βήματα!

Δημιουργία Online Cookbook

Αναζήτηση

Κεντρικό μενού