Τσουρέκι με κάστανα & λευκή σοκολάτα

Τσουρέκι με κάστανα & λευκή σοκολάτα

  

00:30

 
Άτομα:
6
Μέτριο

Συστατικά

  • Για το τσουρέκι:
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 35 γρ. μαγιά νωπή
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 80 γρ. NOYNOY βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. NOYNOY Γεύσεις Σπιτικές
  • 3 μέτρια αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου και έξτρα 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα της ζύμης
  • ¼ κ.γ. μαστίχα, σπασμένη
  • ¼ κ.γ. μαχλέπι, σπασμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. πουρέ κάστανο (εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε έτοιμο)
  • Υλικά για τον πουρέ κάστανο:
  • 400 γρ. βρασμένα κάστανα
  • 500 ml νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Για την επικάλυψη:
  • 400 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Ένα διαφορετικό τσουρέκι που το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές το κάνει πιο νόστιμο, μυρωδάτο και αφράτο.

00:30

 
Άτομα:
6
Μέτριο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές σε ένα κατσαρολάκι και έπειτα το αδειάζουμε σε ένα μπολ με τα 60 γρ. ζάχαρη (από τα 150 γρ. της συνταγής), τη µαγιά και ανακατεύουμε καλά με το σείρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά. 

Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.

Έπειτα, σκεπάζουμε µε μια πετσέτα τη ζύμη και την αφήνουμε για 1-2 ώρες σε ζεστό µέρος, µέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά με το σείρμα χειρός τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη, το τριµµένο µαχλέπι, την τριµµένη µαστίχα, τη βανίλια και το αλάτι.

Αφού φουσκώσει το ζυμάρι το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με το μείγμα των αυγών.

Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα με το γάντζο τη ζύμη ενώ παράλληλα προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι. 

Ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το βούτυρο. 

Συνεχίζουμε να χτυπάμε µέχρι το ζυµάρι να γίνει ελαστικό και να γυαλίζει. 

Κατόπιν αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, πλάθουμε τη ζύμη σε µπάλα και τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο µπολ.

Σκεπάζουμε τη ζύμη µε μια πετσέτα και την αφήνουμε για περίπου 1-2 ώρες να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Όταν είναι έτοιμη, τη ρίχνουμε πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμέμη επιφάνεια και την ανοίγουμε µε τον πλάστη σε μακρόστενη λωρίδα 45 επί 25 εκ.

Αλείφουμε το εσωτερικό της ζύμης µε κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό και απλώνουμε την κρέµα κάστανου κατά µήκος της ζύµης με ένα κουτάλι. 

Ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά, τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό ώστε να καλυφθεί το κάστανο.

Σχηματίζουμε με τη ζύμη κοτσίδα και τη μεταφέρουμε σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Σκεπάζουμε τη ζύμη πάλι µε μια πετσέτα για περίπου 30΄ για να ξαναφουσκώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

Ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου για 5΄ και κατόπιν χαµηλώνουμε τη θερµοκρασία στους 160 °C και ψήνουμε για άλλα 25΄.

Όσο περιμένουμε ετοιµάζουμε την επικάλυψη. 

Λιώνουμε με τη μέθοδο μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα και σε διαφορετικό μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα.

Όταν το τσουρέκι μας είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα περιχύνουμε πρώτα με τη λευκή σοκολάτα, μετά με την κουβερτούρα.